Genkends logo - gyldenbrun

Neuro-tips. Marketing der går lige i hjernen 🧠 

Neuromarketing er en gren af marketing, der fokuserer på at forstå, hvordan hjernen reagerer på forskellige former for markedsføring. Ved at bruge teknikker fra neurovidenskab kan du bedre forstå, hvad der motiverer dine kunder, og hvordan du bedst kan kommunikere med dem.  

Neuromarketing kan altså hjælpe dig med at blive klogere på hvilke typer af indhold, der vil fungere bedst på dine sociale medier. Eksempelvis viser forskning, at billeder og videoer med mennesker og ansigter er mere effektive end billeder og videoer uden mennesker. Neuromarketing kan samtidig bruges til at forstå, hvordan du bedst præsenterer dit budskab på sociale medier. For eksempel viser forskning, at billeder og videoer med et klart fokuspunkt og minimal visuel støj, er mere effektive end mere komplekse billeder og videoer. Dette skyldes, at hjernen er bedre til at behandle og huske enkelte budskaber.   

På din hjemmeside kan du også bruge neuromarketing til at forbedre dine kunders brugeroplevelse og øge konverteringer. Eksempelvis viser forskning at brug af bestemte farver kan påvirke hvordan folk opfatter din hjemmeside. Flere undersøgelser har bl.a. vist, at farven blå er den farve, der generer os mennesker mindst. Rød derimod har en tendens til at aktivere sanserne, og den kan derfor være et fornuftigt valg, når der er tale om aktiverende elementer på din hjemmeside. Dog skal du være opmærksom på, at rød kan kommunikere mange forskellige betydninger afhængig af situationen, da farven både kan forbindes med advarsler, aggression, passion og kærlighed.

Vi håber nu, at du har fået øjnene op for neuromarketing og er med på, at det kan være en klar fordel at forstå hvordan din målgruppes hjerner reagerer på forskellige former for stimuli og markedsføring.  

Relaterede artikler

Vil du følge med i vores projekter og have gode råd til din markedsføring?

Følg med på vores sociale medier!

Kontakt

Tilmeld nyhedsbrev

Kontakt os

Skal vi tage en uforpligtende snak?